Bir iphone’ u fabrika varsayılan ayarlarına sıfırladıysanız ya da bir cihazı yeni olarak ayarlamak için geri yükledi iseniz, iphone’ u yeniden kurarken bu “Etkinleştirme Hatası” mesajıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Eşlik eden iPhone etkin değil hatası ve çözüm seçeneği mesajı biraz belirsizdir ve özellikle yararlı değildir. Aktivasyon talebi tamamlanamadı hatası alınırsa ve sorun devam ederse lütfen müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Buna ek olarak F tuşu bu her zaman pratik değildir. Neyse ki, aktivasyon uyarı mesajını geçmenin ve iPhone’u her zamanki gibi kurmaya devam etmenin en az iki yolu daha var.

Her şeyden önce, daha geniş internete bağlanabilen, çalışan bir kablosuz ağa bağlı olduğunuzdan emin olun. Bazen çok kısıtlayıcı bir yönlendirici suçlu olabilir, iPhone’un ve Apple’ın etkinleştirme sunucularına erişmesini engelleyebilir. Bu nedenle çalışan bir ağa katılmak, iPhone’un dış dünyayla iletişim kurmasına ve ekranı atlamasına izin vererek işi kolaylaştırır.

Tekrar Deneyin

İlk bakışta, “Etkinleştirme Hatası” iPhone etkin değil hatası ve çözüm ekranı tamamen devre dışı, eyleme geçirilebilir düğme veya geçiş yok ve hiçbir şey yapmak için çalışan hiçbir ekran öğesi kalmıyor, değil mi?

Doğru, ancak Ana Sayfa düğmesi bir menü oluşturmaya çalışıyor, işte yapmanız gerekenler:

  1. Üç seçenekli bir menü görünene kadar Ana Sayfa düğmesine basın: “Acil Arama”, “Baştan Başla” ve “Wi-Fi Ayarları” “Baştan Başla” yı seçin – bu, iOS kurulum ekranlarının en başına gider ve dil, kablosuz yönlendirici vb. Seçmenize izin verir.
  2. İşlemi tekrar yapın, “Etkinleştirme Hatası” ekranını tekrar görürseniz, bu işlemi birkaç kez daha gerçekleştirin.

“Baştan Başla” seçeneğini belirledikten sonra yaklaşık beş denemeden sonra işe yaradığını ve Aktivasyon Hatası ekranının atlandığını keşfedin.

Belli ki biraz meşgul ama açıkça güvenilir bir hizmettir. Bu nedenle yalnızca biraz sabırlı olun ve birkaç kez deneyin, sonunda neredeyse kesinlikle ekranı geçeceksiniz ya da sabırsızsanız ve elinizde bir SIM kartınız varsa, iPhone etkin değil hatası ve çözüm tekrar tekrar denemeye gerek kalmadan ilk seferde çalışması gereken 2. seçeneğe atlayın.

Çalışan Bir SIM Kart Kullanın

Etrafta çalışan bir SIM kartınız var mı? Yalnızca iphone’a takın ve yukarıda belirtildiği gibi “Baştan Başla” hilesini yapın ve “Etkinleştirme Hatası” ekranını hemen atlayın İphone’u her zamanki gibi yapılandırmaya devam edin. Çalışan bir SIM kart kullanmak muhtemelen yapılacak en kolay şeydir ve bir avuç Baştan Başlatma denemesi gerektirmez. Ancak işe yarayan şey, telefon kilitli olsun ya da olmasın, asıl operatörde çalışan bir SIM kart kullanmaktır.

iPhone Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Etkinleştirme Seçeneği

Bu yaklaşımla ilgili herhangi bir sorununuz varsa, kullanılan SIM kart taşıyıcısına dikkat edin. Örneğin, iPhone’un kilidini AT&T’den başarılı bir şekilde açtıysanız, iPhone’u başlangıçta “etkinleştirmek” için bir AT&T SIM kart kullanmayı deneyebilirsiniz ve ardından yapılandırma tamamlandığında, alternatif taşıyıcı SIM’e (T-Mobile) geçebilirsiniz veya kullanmaya çalıştığınız başka bir taşıyıcıdan yardım alabilirsiniz.

Bu SIM kart takas numarası, özellikle dış ağlarda kullanılan kilitsiz iPhone’lar için bir süredir işe yaradı. Bu durumda bariz çözüm, bir dakikanın (veya birkaçının) geçmesini beklemek ve ardından iPhone’un kilidini açmak ve devre dışı bırakılan mesajı aşmak için doğru şifreyi girmek. Gelecekte, ilk etapta doğru şifreyi girmeniz yeterlidir; bu mesajdan ve kilitlenme süresinden kaçınacaksınız.

İPhone’u belirli bir süre için devre dışı bırakmak ve beraberindeki mesajı almak için kaç tane yanlış şifre girişi gerektiğini bilmek ilginç olabilir, bu bilgiler aşağıdaki gibidir:

  1. Arka arkaya 5 yanlış parola girişi – iPhone devre dışı, 1 dakika sonra tekrar deneyin
  2. Arka arkaya 7 yanlış giriş – iPhone devre dışı, 5 dakika sonra tekrar deneyin
  3. Arka arkaya 8 yanlış giriş – iPhone devre dışı, 15 dakika sonra tekrar deneyin
  4. Arka arkaya 9 yanlış giriş – iPhone devre dışı, 60 dakika sonra tekrar deneyin
  5. 10 yanlış parola girişi – iPhone devre dışı bırakılır, iTunes’a bağlanılır (veya iPhone, kendi kendini imha modu açıksa tüm verileri kendi kendine siler)

iPhone’un Kilitlenmesi iPhone Devre Dışı, X Dakika Sonra Tekrar Deneyin

Devre dışı bırakılan ekranda sıkışmış bir iPhone’un kilidini açmak mı istiyorsunuz? Zamanın geçmesini beklemeniz ve ardından doğru şifreyi girmeniz gerekir. Bekleyemezseniz veya şifreyi bilmiyorsanız, iPhone’u kurtarma moduna alıp geri yüklemeniz gerekir. Bunlar sadece iki seçenek.

İphone Devre Dışı Bırakıldı iTunes ‘a Bağlan

Bu, bir iPhone’un devre dışı bırakılması için en kötü senaryodur. Çünkü iPhone’u tekrar erişim elde etmek için bir bilgisayara bağlamanız gerekir. Umarım yakın zamanda o bilgisayara bir yedekleme yapmazsanız ve iPhone için gerçek şifreyi hatırlamazsanız cihazı silmeniz ve içindeki tüm verileri kaybetmeniz gerekir. Evet gerçekten. Yine başka bir neden, sık cihaz yedeklemelerinin önemlidir.

İPhone şifresini bilmiyorsanız ve bir yedeğiniz yoksa, iPhone’daki veriler sonsuza kadar silinecek ve kaybolacaktır. Bunun bir yolu yok, Apple bile böyle bir durumda bir iPhone’un kilidini açıp verilere erişemiyor. Bu nedenle, ders bir cihaz şifresini unutmamak ve her zaman düzenli yedeklemeler yapmaktır.

İleride İphone’un Yanlış Parola Girişi Nedeniyle Devre Dışı Bırakılmasını Nasıl Önleyebilirim?

Bunun gelecekte olmasını önlemek için birkaç seçeneğiniz var. En kolayı, tekrar tekrar yanlış şifreyi girmemek, bu da iPhone’un kendini kilitlemesini ve devre dışı bırakmasını engelleyecektir. Değil mi? Bu her zaman bir seçenek olmadığından, başka bir seçenek, karmaşık parolaları etkinleştirmektir, çünkü bunlar, parola reddedilmeden önce daha uzun bir karakter dizisi girilmesini gerektirir. İPhone’u farklı bir cepte tutmak veya kasıtlı olarak veya yanlışlıkla şifre giren birinin ulaşamayacağı bir yerde tutmak da iyi bir fikirdir. Ve son olarak, daha önce birkaç kez bahsettiğimiz gibi, yeniden erişim kazanmak için geri yüklemeniz gerekmesi ihtimaline karşı, her zaman cihazı düzenli olarak yedekleyin.

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Yükseltilir?