2020 Yılına Ait Kredi Faiz Oranları Kaçtır?

Kredi faiz oranları kredi çekmeyi planlayan kişi ve aileler için çok önemlidir. Çünkü kredi faiz oranları artışı kişilerin kredilerinin geri ödemesinde ödeyecekleri miktarı ciddi ölçüde artırmaktadır. Bu nedenle kredi çekmeden önce acil ihtiyaçlarınız dışında faiz oranlarının düşük olduğu dönemleri tercih etmek sizler için büyük avantaj sağlayacaktır.

Kredi faiz oranları, bankaların müşterilerine tanıdıkları özel fırsatlara göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle kredi faiz oranlarını araştırmadan önce maaş müşterisi vs. olduğunuz bankadan size özel faiz oranı indirimi gibi kampanyalarının olup olmadığını sorabilirsiniz. Bunun yanı sıra yıllık olarak belirlenen faiz oranları yıl içerisinde çeşitli sebeplere bağlı olarak artış veya düşüş gösterebilmektedir.

2020 Yılı İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi, bankaların müşterilerine sağladığı en büyük kredi imkanlarından bir tanesidir. Eğitim, düğün veya başka bir nakit ihtiyacınızda nakit para ihtiyacınızın karşılanması için bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi imkanlarından faydalanabilirsiniz. Bu nedenle banka müşterilerinin en çok başvurduğu kredi türü de ihtiyaç kredisidir. İhtiyaç kredisi başvurularında geri ödeme taksitleriniz için faiz oranlarına dikkat etmelisiniz.

Bankadan bankaya göre ihtiyaç kredisi faiz oranları da değişkenlik gösterebilir. Ancak 2020 yılı için Merkez Bankası tarafından belirlenen güncellemelere göre bankalarda aşağı yukarı aynı faiz oranı uygulanmaktadır.

2020 yılı için bankalar tarafından belirlenen en düşük kredi faiz oranı %0.89dur.

2020 Yılı Konut Kredisi Faiz Oranları

Toplu bir birikiminiz veya satış ile elde edeceğiniz maddi bir kaynağınız yoksa hayallerinizi süsleyen ev sahibi olabilmek için banka kredisine başvurmanız gerekir. ev sahibi olmak isteyen kişilerin hayallerini gerçekleştirmesi için bir imkan olan konut kredisi de kredi kullanmak isteyen kişiler tarafından yakından takip edilmektedir.

Konut kredisi faiz oranları her kredi çeşidinin olduğu gibi diğerlerinden farklı olarak belirlenir. Bankalarda kredi çeşidine göre farklı faiz oranı uygulaması her kredide söz konusudur. Ancak son dönemde yapılan açıklamalara göre 100.000 TL 10 yıl vade ile çekilen bir konut kredisi en düşük faiz oranı da %0,89 olarak karşımıza çıkmaktadır.

2020 Yılı Araç Kredisi Faiz Oranları

2020 yılı genelinde araç kredisine başvuran kişilerin sayısı da oldukça fazladır. Genellikle araç kredilerinin faiz oranlarında kış ve sonbahar döneminde bir düşüş olduğu görülür. Bu nedenle bu dönemlerde bankalardan araç kredisi çekmek geri ödemeleri için daha fazla avantaj sağlamaktadır. Kış aylarına göre yaz döneminde araç kredisi faiz oranlarında artış gözlemlenmesinden dolayı yaz aylarında başvuran kişi sayısında bir düşüş görülmektedir. Araç kredisi çekecek olan kişiler vade kadar faiz oranlarını da önemsemektedir.

Daha kısa vadede geri ödemeniz gerektiği için faiz oranları daha büyük önem taşımaktadır. Bankalar tarafından belirlenen 2020 yılı en düşük faiz oranı araç kredilerinde 40.000 TL 60 ay vadeli bir araç kredisi için %0.90 olarak belirlenmektedir.

Hem araç hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarının değişikliği farklı nedenlerden dolayı artışa veya düşüşe uğrayabilir. Aylık değil, faiz oranları tablolarının günlük olarak değiştiği durumlar dahi söz konusudur. Bu nedenle güncel takip etmek çok önemlidir.

Kaynak

https://www.bankalar.org/kredi-karti-faiz-oranlari/

https://www.bankalar.org/kredi-kartlari/